del 2

Hasselnötspraliner  ca 20 st
Hemgjorda ”baci”

150g mörk  choklad
ca 1 dl  hasselnötter
100g  Nutella

Du behöver ca 20 små ischokladformar.

Smält hälften av den mörka chokladen (75g) i vattenbad.

Skeda i lite choklad i folieformarna, en i taget, vicka runt chokladen i formen så att den helt täcker sidorna. Du kan också pensla med en liten pensel.

Ställ formarna kallt en stund. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och gnugga dem mellan händerna eller i en kökshandduk så att du får bort skalet. Ta undan 20 nötter och hacka resten smått.

Smält Nutella i vattenbad. Blanda ner de hackade nötterna i Nutellan.

Klicka Nutellan i formarna och peta ner en nöt i mitten. Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur i cirka en timme.

Smält resten av chokladen, låt den svalna. Skeda chokladen över pralinerna.

Förvaras svalt eller i kylskåp.

 

Rosta nötter:

De flesta nötter vinner på att rostas, det framhäver mer av smakerna i nötterna. Enklast är att rosta i ugn på inte allt för stark värme. Ca 10 minuter i 175 grader. Man kan behöva röra om ibland så inte nötterna bränns. Det går också bra att rosta nötterna i en torr stekpanna. Då får man röra hela tiden.
Vill man göra det enklare för sig finns det färdigrostade hasselnötter att köpa, gnuggade och klara.

 

Foto: Kathrine


Kommentarer
Postat av: Madde

Gu vad goda dom såg ut ;O

2009-12-20 @ 21:42:14
URL: http://maddebrostrom.blogg.se/
Postat av: Madde

Min mor har faktikst bakat sånna (a)

2009-12-20 @ 23:01:56
URL: http://maddebrostrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0