del 2

Hasselnötspraliner ca 20 st
Hemgjorda ”baci”
150g mörk choklad
ca 1 dl hasselnötter
100g Nutella
Du behöver ca 20 små ischokladformar.
Smält hälften av den mörka chokladen (75g) i vattenbad.
Skeda i lite choklad i folieformarna, en i taget, vicka runt chokladen i formen så att den helt täcker sidorna. Du kan också pensla med en liten pensel.
Ställ formarna kallt en stund. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och gnugga dem mellan händerna eller i en kökshandduk så att du får bort skalet. Ta undan 20 nötter och hacka resten smått.
Smält Nutella i vattenbad. Blanda ner de hackade nötterna i Nutellan.
Klicka Nutellan i formarna och peta ner en nöt i mitten. Ställ pralinerna att stelna i rumstemperatur i cirka en timme.
Smält resten av chokladen, låt den svalna. Skeda chokladen över pralinerna.
Förvaras svalt eller i kylskåp.
Rosta nötter:
De flesta nötter vinner på att rostas, det framhäver mer av smakerna i nötterna. Enklast är att rosta i ugn på inte allt för stark värme. Ca 10 minuter i 175 grader. Man kan behöva röra om ibland så inte nötterna bränns. Det går också bra att rosta nötterna i en torr stekpanna. Då får man röra hela tiden.
Vill man göra det enklare för sig finns det färdigrostade hasselnötter att köpa, gnuggade och klara.
Foto: Kathrine
Gu vad goda dom såg ut ;O
Min mor har faktikst bakat sånna (a)