mera julgodis!


Mamie Eisenhowers favoritgodis
100 g smör
1 ½ dl grädde
½ krm salt
1 ½ dl sirap
3dl socker
125 g blockchoklad
100g nötkärnor
Smält smöret, lägg i grädde,salt, sirap och socker. Koka upp blandningen och lägg i blockchokladen. Låt koka till kolaprov (120 grader) eller tills några droppar av smeten stelnar till en kula i kallt vatten. Det tar cirka 30 min beroende på kastrullens vidd (okej jag skriver av ett recept, det kanske ni fattar;) ) Blande i de hackade nötkärnorna, slå upp smeten på smord plåt. Låt svalna och skär sedan i rutor.
100 g smör
1 ½ dl grädde
½ krm salt
1 ½ dl sirap
3dl socker
125 g blockchoklad
100g nötkärnor
Smält smöret, lägg i grädde,salt, sirap och socker. Koka upp blandningen och lägg i blockchokladen. Låt koka till kolaprov (120 grader) eller tills några droppar av smeten stelnar till en kula i kallt vatten. Det tar cirka 30 min beroende på kastrullens vidd (okej jag skriver av ett recept, det kanske ni fattar;) ) Blande i de hackade nötkärnorna, slå upp smeten på smord plåt. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Kommentarer
Trackback